On Duty — Off Duty

Gratis frakt på ordre over 1500 kr

Åpent kjøp i 60 dager

Størst på taktisk utstyr

Personvernerklæring

I forbindelse med bruk og kjøp i våre nettbutikker blir det samlet inn informasjon om deg som bruker og kunde. Informasjonen som samles inn og lagres, brukes til å gi deg som kunde relevant informasjon tilbake. Dette vil også gi oss statistisk kunnskap og kundedata når du legger inn en ordre. Vilkårene, bruken og rettighetene du har er regulert av denne personvernerklæringen. Generelt skal informasjonen om deg lagres på en forsvarlig måte og ikke misbrukes av oss. Du kan også be om innsyn samt få data om deg slettet, når du ber om dette (med visse forbehold om pålagt sporbarhet).

Innholdsfortegnelse:

 1. Hvem er vi
 2. Formålet med å samle inn personopplysninger
 3. Hvilke opplysninger samles inn
 4. Hvordan bruker Norsegear dine opplysninger
 5. Hvem deler Norsegear opplysninger med (utlevering)
 6. Hvem behandler dine opplysninger (databehandlere)
 7. Sikkerhet
 8. Statistikk
 9. Sosiale medier
 10. Endringer
 11. Dine rettigheter

1. Hvem er vi

Norsegear AS (heretter kalt Norsegear) med nettbutikken www.norsegear.no

2. Formålet med å samle inn personopplysninger.

I forbindelse med bruk og kjøp i våre nettbutikker blir det samlet inn informasjon om deg som bruker og kunde. Informasjonen som samles inn og lagres, brukes til å gi deg som kunde relevant informasjon tilbake. Dette vil også gi oss statistisk kunnskap og kundedata når du legger inn en ordre.

Behandlingen av opplysningene om deg bygger på samtykket du har gitt og blir behandlet i henhold til personopplysningsloven, EUs forordning for personvern, bokføringsloven og eventuelle andre relevante lover.

Etter personopplysningsloven har Norsegear rollen som behandlingsansvarlig. Utleveres opplysninger om deg til Norsegear sine tjenesteleverandører, vil tjenesteleverandøren være databehandler for disse opplysningene.

3. Hvilke opplysninger samles inn

Norsegear med underliggende avdelinger behandler personopplysningene du har oppgitt, som navn, adresse, e-post, telefonnummer og i enkelte tilfeller personnummer (i forbindelse med betalingsløsninger eller identifikasjon der kjøpets art krever dette).

Norsegear behandler opplysninger fra dine kjøp i Norsegear sine underliggende avdelingers butikker og nettbutikker. Når du handler i butikk eller gjennom nettbutikken vil informasjon om handlet beløp, produkter, dato/tidspunkt, hvor kjøpet er gjort, og om eventuelle kuponger eller gavekort er benyttet bli lagret i våre systemer.

Din respons på generelle kampanjer, tilpassede kuponger, e-post og innlogget aktivitet på nett kan bli lagret.

Nettbutikken lagrer informasjonskapsler (cookies). 

4. Hvordan bruker Norsegear dine opplysninger

Norsegear og selskapets tjenesteleverandører kan bruke opplysningene du selv har registrert for at disse skal kunne oppfylle sine avtaler med deg.

En grunnleggende behandling er å generere ordrebekreftelser, kjøpshistorikk, relevante tilbud og markedsføring, samt administrere ditt kundeforhold.

Norsegear og Norsegear sine tjenesteleverandører bruker opplysningene for å gi deg tilbud og kommunikasjon i tråd med de samtykker du har gitt. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt, og vi vil da slette de opplysninger som ble lagret i tilknytning til det aktuelle samtykket.

Norsegear analyserer kjøpshistorikk for å kunne gi deg skreddersydde og relevante tilbud, samt forslag til ofte kjøpte produkter.

Detaljert kjøpshistorikk oppbevares inntil i fem år etter krav i bokføringsloven. Detaljerte kjøpsopplysninger anonymiseres. Enkelte transaksjoner og kundedata kan ikke slettes eller anonymiseres, da disse krever sporbarhet i forhold til gjeldende lovgivning. (Dette gjelder bl.a. kjøp av våpen, våpendeler, ammunisjon og liknende)

Norsegear bruker kjøpshistorikk for å analysere trender og respons på kampanjer, og for å optimalisere sortimentet og drift av leverandørenes tjenester. Da brukes ikke personidentifiserbare opplysninger.

5. Hvem deler Norsegear opplysninger med (utlevering)

Personopplysninger kan deles med Norsegear sine tjenesteleverandører. Eksempler er utvikling av digitale tjenester fra Presto IT, logistikksystem fra Consignor eller markedsføring fra reklamebyråer. Etter personopplysningsloven kalles slik deling for utlevering. Da er Norsegear sin tjenesteleverandør behandlingsansvarlig, og kan behandle opplysningene dine ut fra samtykkene du har gitt.

Norsegear kan i visse tilfeller, regulert av lovverk, også levere opplysninger til myndighetene.

6. Hvem behandler dine opplysninger (databehandlere)

Kundeservice og regnskap utføres i Norsegear og vi har som hovedformål utveksle minst mulig data med eksterne parter. Flere selskaper kan bidra i å behandle kundeopplysningene. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av Norsegear i henhold til databehandleravtaler med Norsegear.

Enkelte ansatte kan bruke vårt administrasjonsgrensesnitt til å få tilgang til dine persondata for å yte kundeservice og behandle ordre. Vi verner om ditt privatliv, så tilgang til disse dataene er på et "trenger-å-vite" nivå for å administrere nettbutikken.

Norsegear gjennomfører følgende relevante prosesser in-house:

 • Drift av nettsider og nettbutikk
 • Data driftes fra egne (dedikerte) servere
 • Regnskap
 • Kundeoppfølging
 • Markedsføring

Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:

 • nShift for utsendelse av pakker
 • Google Analytics for analyse av nettrafikk
 • Mailchimp for e-postutsending
 • Svea AS for fakturabetaling
 • Klarna for betalingstransaksjoner
 • Nets AS/Netaxept for Visa- og Mastercard-transaksjoner
 • Meta for markedsføring og annonsering
 • Google Adwords for markedsføring og annonsering
 • Paypal for utenlandsbetalinger
 • Vipps for betalingstransaksjoner

7. Sikkerhet

Nettstedet benytter SSL-sertifikat (for HTTPS). Dette sertifikatet har A-rating, og sikrer blant annet kommunikasjonen mellom nettstedet og besøkende slik at ingen skal kunne lese eller endre på informasjon som utveksles. I tillegg sikrer dette identitet til nettstedet. Servere driftes in-house der det gjøres nødvendige oppdateringer og sikkerhetstiltak. Passord knyttet til brukerprofilene «saltes» og «hashes» i databasen slik at ingen kan se hvilket passord som er knyttet til en brukerkonto, selv ikke teknisk personell. Det er flere nivåer av tilgangskontroll i løsningsarkitekturen. Operatører for ordreadministrasjon har tilgang til ordrer og behandling av disse.

8. Statistikk

Alle besøk på Norsegear sine nettsider og nettbutikker etterlater elektroniske spor. Norsegear kan analysere opplysningene, som blant annet aktivitet på Norsegear sine nettsider og Norsegear sine sider i sosiale medier, samt opplysninger om eventuelle kjøp hos Norsegear.

Opplysningene blir ikke brukt til å identifisere deg som person. Norsegear bruker opplysningene til å lage statistikk som viser for eksempel hvilke sider som er mest lest, omsetning og populære produkter. Slik kan vi forbedre tjenestene på Norsegear sine nettsider.

9. Sosiale Medier

Norsegear AS sine underavdelingers nettsider inneholder funksjoner for sosiale medier, inkludert liker-knapp for Facebook. Slike funksjoner kan registrere IP-adressen din og hvilken side du åpner på nettstedet vårt, og de kan lagre informasjonskapsler for at funksjonene skal fungere som tiltenkt. Funksjoner for sosiale medier driftes enten av en tredjepart eller direkte på nettstedet vårt. Din bruk av slike funksjoner er underlagt personvernerklæringen til selskapet som leverer dem.

10. Endringer

Norsegear AS kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår når du logger på Norsegear sine nettsider før endringene iverksettes.

Informasjon om andre endringer vil bli gitt på de ulike nettjenestene.

11. Dine rettigheter

Som innlogget har du innsyn i dine personopplysninger, din kjøpshistorikk (butikk, dato, beløp) og dine ønskelister.

Øvrige lagrede opplysninger kan du få ved å ta kontakt med Norsegear kundeservice. Norsegear kundeservice skal også kontaktes dersom du krever endret opplysninger som du ikke selv kan endre på egne hånd.

Er du uenig i hvordan vi behandler dine personopplysninger, eller har spørsmål til behandlingen, kan du sende e-post til post@norsegear.no og merke den med "Personopplysninger".

Hvis du tror dine personlige data har blitt misbrukt, har du en rett til å klage til et dataovervåkingsorgan (Datatilsynet). Vi er pålagt ihht GDPR-regelverket å opplyse deg om dette, selv om vi naturlig nok ikke tenker å misbruke dine data.

 

Du kan klage på hvordan Norsegear behandler dine opplysninger til:

Datatilsynet
E-post: postkasse@datatilsynet.no
Telefon: 22 39 69 00